среда, децембар 4

"Ko ne ume da se smeje tog ne treba shvatati ozbiljno."

"Ako nam nešto smeta, moramo to ukloniti, rekao je Glen, pa makar to bio i jasen. I ne smemo ni da pitamo da li smemo da oborimo jasen, tako samo oduzimamo sebi snagu. Ako prvo pitamo, već smo toliko oslabljeni da to za nas ože biti štetno, štaviše i pogubno, rekao  je pomislih."

"Prijateljstva su, pomislih, na kraju krajeva, kao što pokazuje iskustvo, trajno moguća jedino ako se grade na odgovarajućem zaleđu učesnika, pomislih, sve drugo je pogrešan zaključak. "

"Jednostavni ljudi, međutim, ne razumeju komplikovane, i odbijaju ih od sebe, bezobzirnije nego bilo ko drugi, pomislih. Najveća je zabluda verovati da takozvani jednostavni ljudi mogu nekoga da spasu. Čovek ode kod njih u najvećoj nevolji, a oni ga bace u još dublji očaj. A i kako bi na ekstavagantan način spasavali nekoga ko je tako ekstavagantan, pomislih."

"Glen je umro u vereme koje je za njega najpogodnije, onaj koji se ubija ne ubija se nikada u vreme koje mu najviše odgovaraa, dok takozvana prirodna smrt uvek nastupa u najpogodnijem trenutku.
Bežimo iz jednog u drugo i uništavamo sami sebe, govorio je. Uvek samo bežimo, sve dok ne prestanemo da postojimo, govorio je. "

0 коментара:

Постави коментар